Виноробня “Шато Курiнь”

Сімейна виноробня «Шато Курiнь» пропонує гостям натуральні та екологічні вина без додавання консервантів, що і визначає її унікальність.

Микола Халупенко, агроном за освітою, заснував фермерське господарство «Курінь» у квітні 1992 року. Сімейну справу продовжує Денис Халупенко, інженер-технолог. Він бере участь на всіх етапах виноробства. За рік шато перероблює понад 50 тонн винограду.

Розташовано шато Курінь в Херсонській області, в селищі Степанівка. На території також є невеликий готель. Площа цього дивовижного місця складає понад 50 га. Тутешній ґрунт складається переважно з вапняку та червоної глини, що надає вину мінеральний відтінок. Більшу частину земель займає дивовижний сад, прогулюючись яким ви побачите ґрона винограду сорту Шардоне, Сапераві, Каберне Совіньйон, Ркацителі, Рислінг, Мускат, Мерло та інші. Всі виноградники знаходяться на південних схилах.

Головна ціль «Château Kurin» полягає в тому, щоб вивести шато на рівень світового виробництва та розкрити краще з української спадщини.

Однією з головних будівель ферми є компактний цех перероблювання винограду, обробки виноматеріалів, розливу та зберігання вин, який побудований за принципом французького шато.

Виноробня «Курінь» виробляє столові, сухі та напівсолодкі вина, а їх лінійка включає 17 різноманітних найменувань. Під час винного туру в супроводі професійного гіда та сомельє ви відвідаєте підвали, в яких зберігається вино, а також продегустуєте 7 зразків вин.

Фото